Wednesday, August 30, 2006

Robodock Festival

Van 20 t/m 23 september wordt ook dit jaar weer het Robodock Festival gehouden op de NDSM-werf in Amsterdam-Noord. Robodock is een internationaal festival met technologie en kunst, spektakeltheater, multimedia en industriƫle installaties.
Het thema van deze festivaleditie is alchemie, de geheime wetenschap die beoogde met behulp van de 'steen der wijzen' een levenselixer te verkrijgen uit edele metalen.
Een actueel thema, of het nu gaat over vergrijzing en gezondheidszorg of over de zoektocht naar spiritualiteit en symboliek. Robodock hoopt te kunnen fungeren als alchemistisch laboratorium.
Iedere festivaldag wordt een ander programma aangeboden. Naast talloze theater- en muziekoptredens zijn er ook verrassende kleine spontane en interactieve performances. Zo kun je zelf een robot besturen of plaatsnemen in een kunstwerk van gerecycled sloopafval. Het Robodock lab brouwt allerlei elixers om de honger en dorst van het publiek te stillen. Ook vinden er lezingen plaats met performances van kunstenaars en wetenschappers (o.a. Mark Stephen Meadows).

No comments: