Wednesday, March 19, 2008

Volwassenen verrassend kinderachtig



De speelgoedfiguurtjes uit de Kindersurprise eieren worden niet alleen door kinderen gespaard 'maar ook door miljoenen volwassenen wereldwijd verzameld, verhandeld, vervalst en gesmokkeld. Om als eerste de complete, nieuwste collectie figuren in bezit te hebben, worden illegale praktijken soms niet geschuwd.' Ik wist niet wat ik lás. Kijken dus op tweede paasdag naar de documentaire Een Bitterzoete Verleiding over de bizarre wereld die schuil gaat achter het Kindersurprise-ei.

Tuesday, March 18, 2008

Gelovigen zijn gelukkiger

Uit onderzoek is gebleken dat gelovigen gelukkiger zijn dan atheïsten. Zo kunnen gelovigen beter omgaan met tegenslagen als ontslag en echtscheiding. Het geloof als een soort stootkussen tegen de branding van het leven? Vraag niet hoe het kan maar profiteer ervan.

Afgezien van de vraag of geloven een kwestie is van vrije wil (God knows I've tried!), heeft als een stoïcijn door het leven gaan ook een keerzijde, zo getuigt dit Amerikaanse echtpaar. 'We thank the Lord since He had a lot to do with it.' De dankbaarheid spat ervan af!



Klik op het plaatje en wacht tot na de commercial.

Thursday, March 13, 2008

Piknikkers
















De bosjes op de route naar mijn geliefde zijn wereldnieuws. Goed, landelijk nieuws dan, over de vraag of de cruiseplek voor homo's in het Vondelpark gedoogd moet worden.

Tot mijn verbazing zegt 70 procent van de bewoners van Oud-Zuid er geen probleem mee te hebben. Ook Oud-West heeft meer last van hondenpoep dan van verende homobillen in het park. De politie is evenwel niet van plan zich iets aan te trekken van de wil van het volk of van de politiek; die belooft erop te duiken als er onzedelijke handelingen vermoed worden onder de rhododrendons. Vanwege de kinderen uiteraard...

Nou maak ik dat ritje al 'n jaar of 18, en mooi dat ik nog nooit ook maar 'n halve blote homobil heb gespot.
















En daar mag ik van geliefde aan toevoegen dat hij het stuk al 29 jaar fietst, en ook nog nooit enige vleeslijke activiteiten heeft waargenomen. ("In tegenstelling tot de zone bij De Nieuwe Meer trouwens, daar zag je meer bloot dan groen indertijd, pff.")

Thursday, March 06, 2008

Ikearel



En inderdaad, ze staan er allemaal bij: Ärhus, Borris, Halstet, Hessum, Köge, Kvissel, Mandö, Sindal etc.
Snap je ook gelijk waar Ikea zijn inspiratie vandaan haalt...

Sunday, March 02, 2008

Springplank


Tina Turner - Proud Mary Live at Sonja Barend (Iedereen heeft recht op een springplank :-)


Nathalie Makoma - Proud Mary (Live on Idols)

Zoek de tien verschillen!

Gisteren werd Nathalie net niet de winnaar van Idols 2008. Enkele reacties op You Tube:

"Dit doet nikki haar in nog geen 10 miljard jaar na"

"Waarom heeft nikki serieus gewonnen? Dit is toch zoooo veel beter?!! Nikki is zó standaard zó altijd hetzelfde. Zelfs zo'n suf liedje als die nieuwe single Hello World weet nathalie nog leuk te maken! echt niet te geloven"

"It's a shame for holland not to give the big price to this born a star! People from holland are still not ready for the big jump, theY just like to stay quite! Niki is also a good singer but awaaaay far from Nat. If she was in the US she would be for sure recognized as the best of all idols of all countries. We are here all sorry for you Nat!"
"Hoe kan iemand die zo'n show neerzet nou verliezen?"

En ik had het niet beter kunnen zeggen:

"Najaa..! Meestal als je 2de wordt dan blyf je langer bekend, fzo iets zegge ze altyd! Khoop dat we nog zeker iets vn je zulle hore ! JE BÉNT & BLYFT DÉ BESTEEE!"

Zeker hopen we nog wat van Nathalie te horen, bijvoorbeeld in concert in Paradiso. En deze vergeven we je:

Nathalie Makoma - Talk With God Concert Performance

Saturday, March 01, 2008

Inburgeren


Met de komst van de Marokkaanse groenteman, zie je ook overal die vrolijke paarse knollen. Rapen blijken het te zijn, tot de komst van de aardappel in onze streken volksvoedsel nummer één. 'Lekker in de couscous of de tajine,' vertelt de Marokkaanse dame naast me aan de kraam. 'Hij neemt vocht op in het gerecht en smaakt lekker.' Ondertussen laadt ze vlijtig minstens 2 kilo superradijzen in een plastic tas. 'Zonder koken ook lekker', klinkt het aan de andere kant naast me. 'Raspen, zout erbij, heel gezond. Die andere mevrouw Marokkaans, ziet u.' Ze wijst naar de eerste spreekster. 'Ik uit Iran.' Ik zie het en knik begrijpend. De dames lachen elkaar hartelijk toe.

93 Procent van de Moslims zegt de aanslagen van 9/11 af te keuren. Rekent u mij dan maar vast bij de 93 procent van de Nederlanders die Wilders' film onnodige stemmingmakerij vinden. Als het gekrakeel is verstomd, kunnen we allemaal gewoon gezellig naar elkaar toe burgeren.

En nu we het toch over inburgeren hebben; de raap komt oorspronkelijk uit Afghanistan, net als de wortel. En voor een oer-Hollandse hutspot voegt men daaraan toe; de aardappel, afkomstig uit Zuid-Amerika. Een knap staaltje integratie!